Niniejszy tekst jest to druga część dotycząca roli diagnostyki laboratoryjnej we wspieraniu dietetyka w tworzeniu diety. Zachęcam do przeczytania części 1, w której poruszam m.in. tematy: mogących pojawić się odchyleniach w wynikach badań i punkcie odniesienia dla nich, roli lekarza weterynarii w interpretacji oraz postawieniu diagnozy w kontekście układania diety. W pierwszej części pisałam również o badaniach w kontekście niewydolności tarczycy u psa. Dietetyk przygotowując dietę dla psa poprosi o aktualne wyniki badań oraz o diagnozę lekarza weterynarii. Zapalenie lub niewydolność trzustki u psa – diagnostyka laboratoryjna Wielu właścicieli zgłasza się do lekarza, ponieważ pomimo ogromnego apetytu…
© Bożena Wróblewska
Pozostało jeszcze: 90% tekstu
Aby uzyskać dostęp do całości zaloguj się do swojego konta lub wybierz jeden z poniższych planów subskrypcyjnych: